Zapečené plněné žampiony se sýrem - postup přípravy
Lidé se dělí na dva tábory – jeden houby miluje, druhý je nenávidí. Pokud patříte do první skupiny, rozhodně vyzkoušejte tento jedinečný recept na nadívané houby, který si zaručeně vychutnáte. Navíc je velmi jednoduchý, rychlý a levný, protože potřebujete jen pár surovin.
Ingredience
Houby očistěte a omyjte. Opatrně je zbavte nožek a ty pak nakrájejte nadrobno. Kloboučky posypejte solí a odložte stranou. Následně si nakrájejte cibuli, papriky i šunku na malé kostičky. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Můžete si pochopitelně zakoupit také strouhaný sýr podle vlastního výběru.
Připravte si pánev a rozehřejte na ní máslo. Poté přidejte nakrájenou cibuli a restujte několik minut, dokud příjemně nezměkne. Následně přidejte nakrájené papriky a pokračujte v restování po dobu 1–2 minut. Nakonec přidejte také nakrájené nožičky hub a šunku. Směs nechte společně restovat a to asi 10 minut, dokud nebude veškerá zelenina nádherně měkká. Nakonec vše dochuťte solí, mletým černým pepřem, a nakonec také nasekaným koprem.
Kloboučky žampionů vložte do žáruvzdorné misky a naplňte každý z nich připravenou směsí. Vršek zasypejte nastrouhaným sýrem dle vlastního výběru. Takto připravené houby vložte do trouby předehřáté na střední teplotu a pečte po dobu 20–25 minut.
Zatímco se budou houby péct, můžete si připravit vhodnou přílohu. Skvěle budou chutnat s pečenými bramborami nebo hranolky. Připravit si můžete také jednoduchý míchaný salát nebo jen nakrájet zeleninu, která vyváží těžkou chuť hub a rozpečeného sýra. Po upečení vršek žampionů posypejte ještě malým množstvím nasekaného kopru a podávejte. Přejeme dobrou chuť!