Zavařené pečené papriky s česnekem - postup přípravy
Mějte zavařené pečené papriky stále po ruce. Postupujte podle snadného a rychlého receptu a zakonzervujte si sezónní zeleninu, kterou můžete používat celý rok.
Ingredience
Nejprve upečte papriky, s kterými budete dále pracovat. Papriky omyjte, osušte a vyskládejte na plech vymazaný tukem. Pečte je v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 50 minut.
Poznámka: Přibližně v polovině doby pečení papriky otočte na druhou stranu, aby se rovnoměrně propekly.
Po upečení papriky vložte do hrnce, který přikryjte pokličkou a zeleninu nechte na 5 minut zapařit a poté vychladnout. Zatím si připravte zbytek surovin.
Petrželku omyjte a nasekejte najemno. Oloupejte a na plátky nakrájejte také stroužky česneku. Vychladlé papriky zbavte semeníku a oloupejte je. Následně je nakrájejte na menší kousky, které v míse smíchejte s petrželkou, česnekem, octem, olejem a solí.
Jakmile se ingredience propojí, směsí naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete sterilizovanými víčky.
Poznámka: Sterilizace sklenic je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.
Naplněné sklenice vložte do hrnce, jehož dno jste pokryli čistou utěrkou. Do hrnce nalijte vodu až po horní část sklenic a přiveďte ji k varu.
Poznámka: Sklenice do hrnce umístěte tak, aby se vzájemně nedotýkaly a nepraskly.
Jakmile se voda začne vařit, snižte teplotu na nejnižší stupeň a sklenice vařte 20 minut. Po uvaření nechte sklenice ve vodě volně vychladnout, poté je vyjměte, zabalte do utěrky a nechte volně vychladnout.
Poznámka: Zavařené pečené papriky skladujte na temném a chladném místě. Po otevření je skladujte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja