Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené vepřové maso ve sklenici

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 200 minut

Zavařené vepřové maso ve sklenici - postup přípravy

I v domácím prostředí si lze snadno zavařit vepřové maso tak, aby vám vydrželo celý rok. Stačí jen dodržet jednoduchý postup.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Maso rozkrojte na kusy, které se vám akorát vejdou do sklenice, na 1 kilo masa by měly vyjít zhruba 3 velké sklenice. Smíchejte si v míse sůl, pepř, sladkou papriku, vegetu a sušený česnek. Jednotlivé kusy masa pak ve směsi obalte a dejte je do čistých sklenic.

2. KROK

Sklenice jen přikryjte víčkem a neutahujte. Dejte je do hrnce vyloženého utěrkou, nalijte vodu do asi tří čtvrtin výšky sklenic a dejte vše vařit. Jakmile voda začne vřít, ztlumte plamen, přikryjte hrnec poklicí a zavařujte maso 3 hodiny.

3. KROK

Dejte do čistého hrnce vepřové sádlo a na malém plameni ho rozpusťte, nesmí se začít škvařit. Maso ve sklenicích během vaření pustilo šťávu, na kterou nalijte sádlo tak, aby maso bylo naprosto celé ponořené. Utáhněte víčka a dejte sklenice na 20 minut zpět sterilovat do hrnce s vodou. Poté sklenice vyndejte, přikryjte a nechte vychladnout. Skladujte je na temném chladnějším místě.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rodinný recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Recepty našich babiček.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů