Zavaření utopenci s chilli papričkou - postup přípravy
Zavaření utopenci jsou skvělí pro svou sladkokyselou chuť a mírnou pikantnost. Připravte si rychlou pochoutku podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty.
Nálev
Základ
V hrnci smíchejte bobkový list, kuličky černého pepře, nové koření, hořčičná semínka, sůl a ocet. Přidejte worcestrovou omáčku a litr vody.
Do směsi vmíchejte cukr, ingredience zamíchejte a nálev přiveďte k varu. Poté ho odstavte z tepla a nechte volně chladnout po dobu 10 minut.
Mezitím nakrájejte cibuli na proužky, chilli papričky nadrobno a špekáčky na kolečka o šířce 1 cm. Poté začněte s plněním sterilizovaných sklenic.
Poznámka: Sterilizace nádobí je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.
Na dno sklenice dejte trochu cibule, chilli papriček, pár koleček utopenců a vrstvení opakujte, dokud budete mít ingredience. Do sklenic vlijte nálev tak, aby byl obsah sklenic ponořený a uzavřete je sterilizovanými víčky.
Poznámka: Okraje sklenice po naplnění otřete bílým ubrouskem.
Sklenice vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou, do kterého vlijte vodu do ⅔ sklenic. Utopence zavařujte na 90 °C po dobu 45 minut, poté je vyndejte z hrnce a nechte volně vychladnout.
Tip: Zavařené utopence nechte naložené minimálně týden. Čím déle budou naložení, tím lepší budou mít chuť. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty