Závin s čokoládou a vlašskými ořechy - postup přípravy
Chcete-li vytvořit opravdu příjemnou atmosféru, provoňte svůj domov závinem s čokoládou podle receptu paní Romany Važanské. Dezert je sladký díky čokoládě, ale i výživný, protože v něm najdete křupavé ořechy.
Těsto
Náplň
Na povrch
V míse smíchejte hladkou mouku se solí, cukrem a sušeným droždím. Do suché směsi přilijte olej, mléko v pokojové teplotě, přidejte žloutek a vše důkladně promíchejte. Z ingrediencí uhněťte těsto, které nechte aspoň 30 minut kynout.
Poznámka: Těsto přikryjte suchou utěrkou a nechte jej odpočívat na teplém místě.
Čokoládu i vlašské ořechy nasekejte nadrobno. Poté, co těsto vykynulo, jej rozdělte na dvě stejné části, z nichž vyválejte pláty o výšce cca 0,4 cm. Každý plát potřete rozpuštěným máslem, posypte čokoládou a ořechy.
Oba naplněné pláty těsta zarolujte a jejich povrch potřete rozšlehaným bílkem. Záviny s čokoládou pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–35 minut, dozlatova.
Tip: Hotové záviny servírujte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.