Zbojnický bůček s žampiony a paprikou - postup přípravy
Inspirujte se receptem z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, díky kterému získáte šťavnatý pokrm, vhodný i na oslavy. Zbojnický bůček je křehký a má bohatou chuť.
Zbojnický bůček s žampiony a paprikou je ideální volbou pro všechny, kdo mají rádi vydatná, šťavnatá jídla plná chutí. Kombinace jemného vepřového masa, aromatických žampionů a sladké papriky doplněná s jemnou pikantností slaniny a koření vytvoří dokonale vyvážený pokrm. Hodí se jak na rodinný oběd, tak i na slavnostní příležitosti, kde potěší milovníky masitých jídel. Díky pomalému vaření se všechny chutě propojí a vznikne lahodná omáčka, která pohladí chuťové pohárky a naplní kuchyni neodolatelnou vůní.
Základ
Příloha
Na rozpuštěném sádle smažte nakrájený bůček 4–6 minut. Jakmile se maso zatáhne, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s pórkem, plátky žampionů a kapií.
Přidejte nakrájený česnek se slaninou, ingredience důkladně zamíchejte, ochuťte pepřem, drceným kmínem, mletou sladkou paprikou a vše zalijte vývarem.
Do směsi vmíchejte sójovou omáčku s worcestrovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou a po promíchání ji vařte 1 hodinu, pod pokličkou.
Na závěr přilijte směs kukuřičného škrobu s vodou a po 5 minutách, až pokrm zhoustne, ho odstavte z tepla.
Tip: Zbojnický bůček servírujte posypaný nasekanou petrželkou, s knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

