Zbytkové čočkové karbanátky s uzeným masem - postup přípravy
Pokud vám doma zbude uvařená čočka, můžete ji hravě proměnit na lahodné karbanátky podle receptu od paní Petry Pospíchalové. Pro zaryté masožravce do nich můžete přidat kousek uzeného, ale s klidem jej lze i vynechat.
Ingredience
Uvařenou čočku smíchejte s jíškou a osmaženou cibulkou (pakliže jste to neudělali už předtím), přidejte nadrobno nakrájené nebo umleté uzené maso, jedno vejce, hrst strouhanky, trochu prolisovaného česneku, majoránku a lahůdkové droždí (to nekyne, zato velmi dobře chutná).
Z ingrediencí uhněťte homogenní směs. V pánvi rozehřejte olej nebo sádlo. Rukama odebírejte kousky čočkové hmoty, tvořte z nich bochánky a nechte je zvolna smažit po obou stranách dozlatova. Vzhledem k tomu, že téměř všechny ingredience uvnitř jsou už předem uvařené, nemusíte karbanátky v pánvi trápit dlouho.
Po dosmažení nechte karbanátky okapat na talíři vyloženém několika vrstvami papírových utěrek a podávejte spolu s vařeným bramborem či bramborovou kaší, anebo je vložte do rozkrojené housky spolu s čerstvou zeleninou ve stylu hamburgeru.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.