Zelená rajčata na zimu s feferonkou - postup přípravy
Zelená rajčata na zimu jsou pikantní pochoutkou, která se hodí k přípravě hot dogů, hamburgerů, čalamád a dalších dobrot. Při správném skladování vydrží až 1 rok.
Zelená rajčata na zimu s feferonkou jsou pikantní směsí, která oživí každé jídlo. Příprava je jednoduchá a ingredience snadno dostupné, přitom výsledkem je směs plná chuti a vůně. Feferonky dodávají jemnou pálivost, koření a bylinky doplňují aroma a česnek zvýrazní charakter celé směsi. Takto připravená zelenina se hodí k masu, do sendvičů nebo k jiným studeným pokrmům a díky správnému postupu a skladování vydrží dlouho.
Základ
Do sklenice
Nálev
Do sterilizované sklenice vložte bobkový list, nové koření, kuličky pepře, stroužky česneku, nakrájenou feferonku, 2 snítky kopru a 2 snítky petrželky.
Poznámka: Ingredience jsou určeny k naplnění 1 sklenice o objemu 1500 ml.
Sklenici naplňte zelenými rajčaty, vložte do ní zbytek bylinek a vlijte vroucí vodu. Na sklenici položte víčko a její obsah nechte 15 minut namáčet.
Vodu přelijte do hrnce a do sklenice nalijte další várku vroucí vody. Sklenici znovu zakryjte a nechte ji stát 20 minut. Vodu z ní tentokrát nepřelévejte do hrnce, ale vylijte ji.
Do sklenice vsypte cukr se solí, vlijte do ní ocet a poté vodu z hrnce, kterou předem vařte 2–3 minuty. Sklenice pevně uzavřete a nechte je chladnout dnem vzhůru, pod dekou.
Poznámka: Důležité je, aby byla zelenina v nálevu zcela ponořená. V opačném případě by mohla začít plesnivět. Rajčata můžete předem také propíchat párátkem, aby po zalití horkou vodou nepopraskala.
Zelená rajčata na zimu následně skladujte na chladném a tmavém místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a do té doby ho uchovávejte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкуснейшн с Lana ilanavi

