Zeleninové hranolky obalované v parmazánu - postup přípravy
Zeleninové hranolky jsou křupavé, uvnitř šťavnaté a můžete je servírovat nejen jako jednohubky, ale také jako nízkosacharidovou přílohu k hlavnímu chodu.
Základ
Na obalení
Lilek omyjte, odkrojte z něj špičky a nakrájejte ho na hranolky o šířce přibližně 1,5 cm. Poté opakujte stejný postup také u cukety.
Následně omyjte červenou papriku, odstraňte z ní semeník a nakrájejte ji na proužky o šířce 1 cm. Brambory oloupejte a rovněž je nakrájejte na tenké hranolky.
Do mísy nasypte strouhanku a smíchejte ji s parmazánem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Nasekejte nadrobno také petrželku a smíchejte ji s ingrediencemi v míse.
Papriku obalte v olivovém oleji, poté v připravené strouhankové směsi a položte ji na plech vyložený pečicím papírem.
Poznámka: Stejným způsobem zpracujte také zbytek nakrájené zeleniny.
Zeleninu na plechu znovu polijte trochou olivového oleje a pečte ji v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 25 minut.
Tip: Zeleninové hranolky můžete servírovat jako jednohubku, nebo je použít jako přílohu k hlavnímu chodu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Erstaunliche Rezepte