Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninové hranolky obalované v parmazánu

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Zeleninové hranolky obalované v parmazánu - postup přípravy

Zeleninové hranolky jsou křupavé, uvnitř šťavnaté a můžete je servírovat nejen jako jednohubky, ale také jako nízkosacharidovou přílohu k hlavnímu chodu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Lilek omyjte, odkrojte z něj špičky a nakrájejte ho na hranolky o šířce přibližně 1,5 cm. Poté opakujte stejný postup také u cukety. 

2. KROK

Následně omyjte červenou papriku, odstraňte z ní semeník a nakrájejte ji na proužky o šířce 1 cm. Brambory oloupejte a rovněž je nakrájejte na tenké hranolky. 

3. KROK

Do mísy nasypte strouhanku a smíchejte ji s parmazánem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Nasekejte nadrobno také petrželku a smíchejte ji s ingrediencemi v míse.

4. KROK

Papriku obalte v olivovém oleji, poté v připravené strouhankové směsi a položte ji na plech vyložený pečicím papírem.

Poznámka: Stejným způsobem zpracujte také zbytek nakrájené zeleniny.

5. KROK

Zeleninu na plechu znovu polijte trochou olivového oleje a pečte ji v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 25 minut.

Tip: Zeleninové hranolky můžete servírovat jako jednohubku, nebo je použít jako přílohu k hlavnímu chodu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Erstaunliche Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů