Zeleninové lečo s uzeninou - postup přípravy
Lečo s uzeninou je jednoduché a rychlé jídlo, které má řadu zbožňovatelů i odpůrců. Pokud jste se dosud nerozhodli, na které straně barikády stojíte, vyzkoušejte lečo podle osvědčeného receptu, o nějž se s námi podělila paní Ilona Šimůnková – uvidíte, že vám zachutná.
Ingredience
Očistěte cibuli a nasekejte ji nahrubo. V pánvi rozehřejte kousek másla a cibuli na ní nechte osmažit dorůžova. Mezitím nakrájejte očištěné papriky a rajčata na drobné kostičky, které přihoďte na restovanou cibulku. Promíchejte, směs trochu osolte, aby zelenina pustila vodu, a nechte ji pod pokličkou chvíli dusit.
Salám a klobásu nakrájejte na kostičky. V jiné pánvi rozehřejte kapku rostlinného oleje a uzeninu v něm opečte dozlatova. Když je zelenina podušená, přidejte k ní osmaženou uzeninu a nechte vše chvilku společně provařit a trochu odpařit vodu ze zeleniny.
Nakonec celou směs ochuťte solí, pepřem a trochou kečupu a vyklepněte do ní vejce. Pokračujte v míchání a vaření, dokud se vejce nesrazí. V tu chvíli směs odstavte ze sporáku a ihned ji podávejte posypanou nasekanými bylinkami a doplněnou o kousek čerstvého pečiva.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.