Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninový salát na zimu v octovém nálevu

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zeleninový salát na zimu v octovém nálevu - postup přípravy

Díky tomuto receptu můžete mít zeleninový salát po ruce celý rok. Jednoduchý a výživný pokrm můžete servírovat jako svačinku nebo přílohu k hlavnímu chodu.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte, nakrájejte je na čtvrtky a vložte je do mísy. Z okurky odkrojte okraje, které nebudete používat a zbytek zeleniny nakrájejte na kolečka. 

2. KROK

Z paprik odstraňte semeníky a nakrájejte je na proužky. Na půlkolečka nakrájejte také cibuli a petrželku nasekejte najemno. Zeleninu i s bylinkami smíchejte s rajčaty v míse a vše zasypte solí. 

3. KROK

Ingredience promíchejte, mísu zakryjte a zeleninu nechte 30–60 minut odpočívat. Zeleninou následně naplňte sterilizované sklenice a do každé z nich vlijte lžičku octa. Octem otřete horní část sklenic a uzavřete je sterilizovanými víčky. 

Poznámka: Díky soli pustí zelenina přebytečnou šťávu. 

4. KROK

Sklenice poté vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou, vlijte do něj vodu tak, aby sahala až po víčka sklenic a zeleninový salát na zimu zavařujte 30 minut. 

5. KROK

Poté sklenice vyjměte z hrnce a nechte je volně vychladnout. 

Poznámka: Při skladování na temném a chladném místě vám salát vydrží čerstvý až jeden rok. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů