Zeleninový salát s fazolemi a bylinkami - postup přípravy
Zeleninový salát s fazolemi je skvělý způsob, jak si dopřát chutné, lehké a výživné jídlo, plné čerstvých chutí. Pokrm je ideální jako lehký hlavní chod i příloha k masu.
Ingredience
Konzervované fazole sceďte a propláchněte. Papriky nakrájejte na kostičky stejně, jako rajče.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka a česnek nadrobno. Kopr s petrželkou nasekejte najemno a všechny ingredience smíchejte dohromady.
Zeleninu ochuťte solí, přidejte k nim hořčičná semínka a vše zalijte olejem. Ingredience znovu důkladně promíchejte a hotový zeleninový salát s fazolemi servírujte s oblíbeným pečivem nebo jako přílohu k hlavnímu chodu.
Tip: Salát můžete podávat v pokojové teplotě, ale skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě ho, před servírováním, vložte aspoň na 20 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные идеи от Натали