Zelňáky se škvarky - postup přípravy
Zajímavou variantou bramboráků, avšak s kysaným zelím a se škvarky, nabízí recept, který nám poskytla paní Vladimíra Bosáková. Zadělané těsto stačí jen klasicky usmažit na sádle.
Ingredience
Do mísy nastrouhejte brambory na jemném struhadle. Přidejte vejce, mouku a dle chuti sůl, pepř, kmín, majoránku a lisovaný česnek. Vymíchejte homogenní těsto.
Pak si na malé kostičky nakrájejte škvarky a přidejte je do mísy. Ze zelí vymačkejte vodu, pokrájejte ho na jemno a také ho přimíchejte do těsta.
Na pánev dejte rozpálit vepřové sádlo. Jde samozřejmě použít i olej, ale sádlo zelňákům dodá lepší chuť. Naberte trochu těsta, udělejte z něj na pánvi placičky a usmažte z je obou stran jako bramboráky do zlatova.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.