Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelné placičky s mrkví a jogurtovým dipem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 29 minut

Zelné placičky s mrkví a jogurtovým dipem - postup přípravy

Připravte si chutnou a zdravější alternativu k tradičním smaženým karbanátkům z masa. Zelné placičky jsou křupavé, šťavnaté a vláčné. Výhodou je snadná příprava.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Zelná směs

Na smažení

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí očistěte, nasekejte ho nadrobno, zalijte ho vroucí vodou a vařte 5 minut. Poté zelí sceďte  a nechte ho volně vychladnout. 

2. KROK

Zatím nakrájejte cibuli nadrobno, oloupanou mrkev nastrouhejte nahrubo a cibuli smažte na rozpáleném oleji 3–5 minut. K cibuli vmíchejte mrkev s prolisovaným česnekem a pokračujte ve smažení další 3 minuty. Poté směs odstavte z tepla. 

3. KROK

Uvařené zelí smíchejte s vejci, solí, mletou sladkou paprikou, černým pepřem a smaženou zeleninovou směsí. Nakonec přidejte mouku a vytvořte těsto, z kterého tvarujte malé placičky. 

4. KROK

Jednotlivé zelné placičky smažte 2 minuty z každé strany. Během smažení můžete začít připravovat dip. 

Tip: Hotové placičky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Řecký jogurt smíchejte s nasekaným koprem, najemno nastrouhanou okurkou, prolisovaným česnekem a paprikou. 

Poznámka: Zelné placičky servírujte s připraveným dipem jako předkrm, slaný dezert nebo jako svačinku. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Saftige Küche

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů