Zelné placičky s mrkví a jogurtovým dipem - postup přípravy
Připravte si chutnou a zdravější alternativu k tradičním smaženým karbanátkům z masa. Zelné placičky jsou křupavé, šťavnaté a vláčné. Výhodou je snadná příprava.
Zelná směs
Na smažení
Dip
Zelí očistěte, nasekejte ho nadrobno, zalijte ho vroucí vodou a vařte 5 minut. Poté zelí sceďte a nechte ho volně vychladnout.
Zatím nakrájejte cibuli nadrobno, oloupanou mrkev nastrouhejte nahrubo a cibuli smažte na rozpáleném oleji 3–5 minut. K cibuli vmíchejte mrkev s prolisovaným česnekem a pokračujte ve smažení další 3 minuty. Poté směs odstavte z tepla.
Uvařené zelí smíchejte s vejci, solí, mletou sladkou paprikou, černým pepřem a smaženou zeleninovou směsí. Nakonec přidejte mouku a vytvořte těsto, z kterého tvarujte malé placičky.
Jednotlivé zelné placičky smažte 2 minuty z každé strany. Během smažení můžete začít připravovat dip.
Tip: Hotové placičky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Řecký jogurt smíchejte s nasekaným koprem, najemno nastrouhanou okurkou, prolisovaným česnekem a paprikou.
Poznámka: Zelné placičky servírujte s připraveným dipem jako předkrm, slaný dezert nebo jako svačinku.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Saftige Küche