Zelné závitky s mletým masem a zeleninou - postup přípravy
Připravte si jedinečné jídlo inspirované Asií. Zelné závitky s mletým masem jsou výživné a skvěle obohatí vaše klasické menu. Můžete je podávat jako hlavní chod, ale také jako zajímavou chuťovku, až budete hostit své přátele.
Ingredience
Rýži v míse zalijte horkou vodou a nechte ji stát 15 minut. Zatím nadrobno nakrájejte oloupané cibule, které smažte na rozpáleném oleji 7 minut.
Omyjte a nakrájejte nadrobno také červenou papriku, z níž jste předem odstranili semeník a nastrouhejte nahrubo oloupanou mrkev. Vše přidejte do pánve k cibuli, přidejte také lžičku rajčatového protlaku, vše zamíchejte a smažte 7 minut.
Poté směs osolte a vmíchejte do ní máslo s prolisovaným nebo nakrájeným česnekem. Směs smažte další 3 minuty a poté ji vložte do větší mísy, v níž ji smíchejte s mletým masem, nasekanou petrželkou a rýží bez vody.
Vše osolte, opepřete, ochuťte tymiánem a důkladně zamíchejte, aby se ingredience propojily. Nyní ze zelí odstraňte košťál a celé ho vložte do hrnce s vroucí vodou, kde ho nechte 1 minutu.
Poznámka: Zelí nemusí být celé ponořené, ale je třeba ho po nějakém čase ve vodě obrátit.
Ze zelí odtrhněte jednotlivé listy, vymačkejte z nich přebytečnou vodu, rozkrojte je na půl a odstraňte z nich tvrdou středovou část. Poté poloviny listů nakrájejte ještě na polovinu a střed každé z nich naplňte masovou směsí.
Listy zabalte a vytvořte z nich válečky, které ukládejte na rozehřátou pánev vymazanou olejem, ve které je zalijte rajčatovou šťávou a vařte 35 minut pod pokličkou.
Tip: Nemáte-li k dispozici rajčatovou šťávu, můžete použít vodu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dozus Cook