Zelný koláč z pánve - postup přípravy
Spěcháte a potřebujete připravit pro svou rodinu svačinu anebo večeři? Pak vsaďte na vegetariánský, avšak velmi chutný pokrm v podobě zelného koláče z pánve. Všichni se budou oblizovat. Kromě jiného tak velmi sofistikovaným způsobem doplníte vitamíny u dětí.
Ingredience
Nejprve si omyjte zelí a odstraňte ostrým nožem košťál. Poté zelnou hlávku rozpulte a pokrájejte na jemné nudličky. Ty umístěte do velké mísy a přidejte k nim loupanou a na kousky pokrájenou cibuli.
Dále si v jiné menší misce vyšlehejte vejce spolu se solí i mletý pepřem a směs vlijte na zeleninu. Také zasypte hladkou moukou a vypracujte vařečkou homogenní těsto.
Pečení zelného koláče v pánvi
Nyní si ve velké pánvi rozpalte trochu slunečnicového oleje a na tuk vlijte zelné těstíčko. Následně pánev přikryjte alobalem, přiklopte poklicí a duste několik minut. Poté pomocí talíře zelný koláč otočte na druhou stranu a dopékejte dozlatova. Nakonec pokrm posypte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem a nechte roztavit.
Servírování zelného koláče
Upečený zelný koláč vyklopte z pánve na talíř, pokrájejte na menší porce a ihned podávejte. Hodit se bude k pokrmu třeba nakládaná zelenina, nebo studené dochucovací omáčky typu kečup a tatarka. Zapít slaný koláč ze zelí můžete ideálně důkladně vychlazeným pivem. Přejeme vám dobrou chuť.
Jak zelný koláč vylepšit?
Pakliže se neobejdete bez masa, můžete zakomponovat do zelného těstíčka i nahrubo strouhanou vepřovou šunku, libovější slaninu anebo uzené maso. Chutný pak bude ve směsi i lisovaný stroužek česneku či jemně strouhané brambory.