Zimní okurkový salát s mrkví a cibulí - postup přípravy
Díky tomuto receptu si můžete užívat osvěžující chuti zeleniny po celý rok. Zimní okurkový salát s mrkví můžete podávat jako svačinku s pečivem i přílohu k masu.
Ingredience
Z omytých okurek odstraňte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nakrájejte na tenká kolečka. K zelenině přidejte nahrubo nastrouhanou, oloupanou mrkev a proužky cibule.
Zeleninu smíchejte s olejem, octem, solí, pepřem, cukrem a překrojenými stroužky česneku. Jakmile se ingredience propojí, zeleninu nechte marinovat 1 hodinu.
Zeleninou, včetně šťávy, naplňte sterilizované sklenice, uzavřete je a vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou. Poté je nechte vařit 15 minut od bodu varu.
Poznámka: Sterilizace nádobí zabrání znehodnocení salátu bakteriemi.
Tip: Zimní okurkový salát s mrkví můžete podávat ke svačině s oblíbeným pečivem, jako přílohu k masovým pokrmům nebo ho použít k přípravě jednohubek.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Smaki Katriny-najlepsze przepisy

