Zmrzlinový chlebíček s jahodami - postup přípravy
Hledáte-li inspiraci na osvěžující dezert, který nemusíte péct, připravte zmrzlinový chlebíček s jahodami. Výhodou je snadná a rychlá příprava, vhodná i pro začátečníky.
Ingredience
Zdobení
Do rendlíku vložte nakrájené jahody, vsypte do nich cukr a vlijte citronovou šťávu. Sedm jahod si odložte bokem na zdobení. Ingredience zamíchejte a vařte 10 minut.
Poznámka: Z jahod před použitím odstraňte zelené části.
Po této době směs přelijte do jiné mísy, kde ji rozmixujte tyčovým mixérem a vložte do lednice. Zatím zbytek jahod nakrájejte na kolečka a vyložte jimi okraje i dno obdélníkové formy.
Tip: Při plnění formy se můžete inspirovat postupem níže ve videu.
V míse poté vyšlehejte smetanu do tuha. V jiné míse smíchejte jahodový jogurt s vychlazenými rozmixovanými jahodami a směs vmíchejte do vyšlehané smetany.
Jahodovým krémem naplňte formu, kterou následně vložte do mrazáku na 3 hodiny.
Tip: Před podáváním formu položte do mísy s horkou vodou na 30 vteřin – bude se vám z ní lépe vyndávat.
Zmrzlinový chlebíček s jahodami překlopte na servírovací talíř a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci