Sněhové pusinky plněné karamelou Toffifee a stříkané čokoládou - postup přípravy
Dokonalé domácí sušenky z bílkového sněhu a bonbónu Toffifee obohatí vaše vánoční i všednodenní pečení. Skvěle se hodí jak na slavnostní tabuli, tak i jako rychlá dobrota pro děti. Zejména ty ji totiž budou zbožňovat a škemrat o další. Připravte si proto zdobicí sáček a pusťte se do práce!
Těsto
Sníh
Další
Do hluboké mísy prosejte přes jemné sítko hladkou mouku spolu. Přidejte klasický krystalový cukr, vanilkový cukr a špetku soli a všechny suché přísady vzájemně velmi dobře promíchejte. Vyklepněte jedno vajíčko a oddělte bílek od žloutku. Žloutek přidejte k suchým ingrediencím do mísy, přilijte jednu lžíci studené vody a přihoďte změklé máslo. Rukama pak všechny ingredience zpracujte na hladké, pevné a nelepivé těsto, které snadno drží tvar. Zabalte těsto do přilnavé potravinářské fólie a vložte ho na půl hodiny vychladit a uležet do ledničky.
Po půlhodině vyjměte těsto z lednice a vybalte ho na mírně pomoučněný vál. Těsto svrchu trochu splácněte a rovněž ho posypejte hladkou moukou. S pomocí válečku pak vyválejte z těsta velkou tenkou placku, z níž s pomocí kulatého vykrajovátka nebo třeba příhodně velké skleničky vykrájejte malá kolečka, která jsou asi o půl centimetru větší, než je průměr bonbónu Toffifee. Kolečka vyskládejte na plech vystlaný pečicím papírem a na každé z nich položte jednu karamelu plochou stranou dolů.
Nyní vyklepněte vajíčka (stačí už jen dvě), bílek z nich přidejte k jednomu odloženému bílku od přípravy těsta, přihoďte špetku soli a elektrickým šlehačem je začněte nízkou rychlostí šlehat. Postupně zvyšujte otáčky šlehače a jakmile se začne z bílků vytvářet jemná pěna, přisypejte k ní za stálého míchání cukr a přidejte citronovou šťávu. Jakmile získáte pevnou hmotu, naplňte ji do zdobicího sáčku s ozdobnou špičkou a s jeho pomocí vytlačte na připravené plátky těsta s bonbónem Toffifee ozdobné kopečky.
Plech s pusinkami vložte do trouby předehřáté na teplotu 170 °C a pečte je po dobu kolem 15 až 20 minut. Během této doby pusinky na povrchu mírně zrůžoví a ztuhnou. Poté připravte čokoládovou polevu a postříkejte s ní povrch všech hotových čokoládových pusinek. Vyskládejte je na talíř a podávejte.