Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí výborná ostrokyselá polévka na asijský způsob

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Domácí výborná ostrokyselá polévka na asijský způsob - postup přípravy

Asijská kuchyně zdomácněla i ve střední Evropě. Sice jsme si tamější recepty poněkud poupravili, nicméně jsme si v nich našli zalíbení. Proto sem tam nový recept určitě skvěle oživí náš jídelníček a zejména během chladného zimního období pořádně prohřeje naše zmrzlé kosti. Nechte se inspirovat receptem na ostrokyselou čínskou polévku, která roztaje i toho nejzamrzlejšího sněhuláka.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Oloupejte cibuli a česnek a očistěte kuřecí prsíčka. Do hrnce nalijte dva litry vody a vložte rozdělená kuřecí prsíčka. Přidejte celou oloupanou cibuli, dva stroužky česneku a jeden bobkový list. Oloupejte kousek zázvoru a vhoďte ho do hrnce. Přidejte trochu soli a nechte asi hodinu na mírném ohni probublávat.

2. KROK

Když je vývar hotový, vyjměte z něj cibuli, zázvor a kuřecí maso a zbytek slijte přes sítko. Do hrnce nalijte trochu oleje a rozehřejte ho na kamnech. Nechte povolit zmrazenou zeleninovou směs, vysypte ji ze sáčku na prkénko a ostrým nožem ji rozsekejte na menší kousky. Pak zeleninu vsypte do hrnce s horkým olejem a za občasného míchání nechte restovat, dokud se ze zeleniny neodpaří veškerá voda a na povrchu se mírně neopeče.

3. KROK

Bambusové výhonky vylovte z nálevu a nechte je okapat. Nakrájejte je na menší proužky a vhoďte je do hrnce se zeleninou. Stejně tak rozkrájejte uvařený zázvor a přihoďte ho do směsi. Vše promíchejte a pokračujte v restování. Když je zelenina dostatečně opečená, přilijte k ní sójovou omáčku a promíchejte a nechte ji trochu odpařit. Pak přidejte rajčatový protlak a trochu sladkokyselé chilli omáčky. Směs promíchejte, nechte chvilku společně probublat a zalijte ji scezeným vývarem. Promíchejte a nechte vařit.

4. KROK

Nakrájejte na jemné kostičky uvařená kuřecí prsíčka a vhoďte je do hrnce s polévkou. Vyklepněte jedno vajíčko, vidličkou ho důkladně rozšlehejte a za stálého míchání ho tenkým proužkem vlijte do polévky. Do misky vložte dvě vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu, zalijte ho vodou a dobře rozmíchejte na homogenní, hladkou a tekutou směs, kterou přilijte do hrnce s polévkou na zahuštění. Ještě chvilku provařte a můžete podávat. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů