Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Skvělá svačina pro celou rodinu, která nezabere příliš času

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Skvělá svačina pro celou rodinu, která nezabere příliš času - postup přípravy

Voňavé krutony z chleba jsou ideální do polévky, salátů a nádivek. Zaručeně si je ale rádi jen tak nasypete do misky a budete je chroupat jako svačinu. Vyzkoušejte křupavé krutony, které neobsahují žádné chemické přísady.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Zbyl vám navíc nějaký chléb a nechcete ho vyhodit, ale zároveň vůbec nevíte, co s ním? Použijte ho k výrobě domácích krutonů, které můžete použít na tisíc způsobů a můžete je dochutit čistě podle svých preferencí. V první řadě si musíte připravit chléb, sýr a veškeré koření, které chcete použít. Plátky chleba nakrájejte na malé kostičky a přesuňte je do velké mísy.

2. KROK

Česnek nakrájejte nadrobno nebo použijte kuchyňský lis na česnek a dejte ho přímo do misky. Následně nastrouhejte sýr a přidejte ho k nakrájenému chlebu. Pokud se vám nechce strouhat sýr a chcete tento pokrm mít hotový mnohem rychleji, můžete si pochopitelně zakoupit již nastrouhaný sýr, který vám ušetří hodně času a úsilí. Nezapomeňte přidat veškeré koření, které na chléb chcete dát. Použít můžete jen sůl a pepř, ale také zelené bylinky podle svého výběru.

3. KROK

V mikrovlnné troubě si rozpusťte trochu másla a nalijte do na chléb. Díky máslu získáte po upečení nádhernou barvu i chuť chlebu, kterou si zaručeně užijete nejen v polévkách nebo salátech, ale i samotné.

4. KROK

Všechny tyto suroviny promíchejte v míse dohromady a dejte si záležet, aby se chléb dobře obalil v másle, sýru i česneku. Poté vše přendejte do připravené zapékací mísy.

5. KROK

Pečte v troubě předehřáté na 190-200 stupňů po dobu 10-15 minut. Uvidíte, jak rychle chléb ztmavne. Musíte se řídit podle vlastní trouby. Po této době vyndejte formu z trouby a nechte trochu vychladnout. Krutony se sýrem a česnekem budou nádherně křupavé, se zlatou kůrkou a budou chutnat naprosto úžasně.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů