Masové plátky se zelím - postup přípravy
Obyčejný plátek masa jistě znáte. Tak proč ho nevylepšit trochou zelí a další zeleniny. Připravte si pokrm, který nejenom skvěle chutná, ale hned po tom, co ho dáte na talíř, vás zaujme také svým vzhledem.
Maso se zelím
Zeleninový salát
Vezměte hlávku zelí, oloupejte špinavé svrchní listy a poté ji nakrájejte na 6 pokud možno stejně vysokých plátků. Ty následně položte na prkénko a každý plátek posolte a také opepřete, dle chuti. Na pánev nalijte trochu oleje a každý kousek zelí na pánvi opékejte z obou stran, dokud lehce nezměkne. Hotové zelné plátky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a dejte stranou.
Plátky krkovice by měly být dostatečně silné, nejméně jeden centimetr. Každý z plátků ochuťte dle chuti solí a také pepřem. Maso, stejně jako před tím zelí, opékejte na pánvi na troše oleje. Důležitá je vyšší teplota, aby se maso dokonale zatáhlo a nepustilo šťávu. Opékejte chvíli z obou stran a poté nechte maso stranou odpočívat.
V míse smíchejte zakysanou smetanu a majonézu. Touto směsí potřete každý z připravených šesti plátků zelí. Na ně následně položte připravené orestované maso. I to následně potřete trochou směsi ze zakysanky a majonézy. Na maso následně poklaďte i několik plátků rajčat. Vše vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia a pečte po dobu asi 20 minut.
Když se maso se zelím peče, připravte si červenou řepu. Tu je vhodné koupit uvařenou, ušetří to práci i starosti. Řepu nastrouhejte, stejně jako okurku a mrkev. Zeleninu vložte do mísy a přidejte také na kostičky nakrájenou červenou cibuli a snítku kopru. Zalijte trochou oleje a důkladně promíchejte dohromady.
Vyjměte z trouby pečené maso se zelím a rajčaty a posypte je nastrouhaným sýrem. Následně dejte zpět do trouby na 10 minut při 180 stupních Celsia. Potom už stačí jenom maso se zelím vyndat a naservírovat se zamíchanou zeleninou. Dobrou chuť.