Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové plátky se zelím

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Masové plátky se zelím - postup přípravy

Obyčejný plátek masa jistě znáte. Tak proč ho nevylepšit trochou zelí a další zeleniny. Připravte si pokrm, který nejenom skvěle chutná, ale hned po tom, co ho dáte na talíř, vás zaujme také svým vzhledem.

Ingredience pro:
6 porcí

Maso se zelím

Zeleninový salát

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Vezměte hlávku zelí, oloupejte špinavé svrchní listy a poté ji nakrájejte na 6 pokud možno stejně vysokých plátků. Ty následně položte na prkénko a každý plátek posolte a také opepřete, dle chuti. Na pánev nalijte trochu oleje a každý kousek zelí na pánvi opékejte z obou stran, dokud lehce nezměkne. Hotové zelné plátky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a dejte stranou.

2. KROK

Plátky krkovice by měly být dostatečně silné, nejméně jeden centimetr. Každý z plátků ochuťte dle chuti solí a také pepřem. Maso, stejně jako před tím zelí, opékejte na pánvi na troše oleje. Důležitá je vyšší teplota, aby se maso dokonale zatáhlo a nepustilo šťávu. Opékejte chvíli z obou stran a poté nechte maso stranou odpočívat.

3. KROK

V míse smíchejte zakysanou smetanu a majonézu. Touto směsí potřete každý z připravených šesti plátků zelí. Na ně následně položte připravené orestované maso. I to následně potřete trochou směsi ze zakysanky a majonézy. Na maso následně poklaďte i několik plátků rajčat. Vše vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia a pečte po dobu asi 20 minut.

4. KROK

Když se maso se zelím peče, připravte si červenou řepu. Tu je vhodné koupit uvařenou, ušetří to práci i starosti. Řepu nastrouhejte, stejně jako okurku a mrkev. Zeleninu vložte do mísy a přidejte také na kostičky nakrájenou červenou cibuli a snítku kopru. Zalijte trochou oleje a důkladně promíchejte dohromady.

5. KROK

Vyjměte z trouby pečené maso se zelím a rajčaty a posypte je nastrouhaným sýrem. Následně dejte zpět do trouby na 10 minut při 180 stupních Celsia. Potom už stačí jenom maso se zelím vyndat a naservírovat se zamíchanou zeleninou. Dobrou chuť.

6. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů