Valentýnské pusinky s jahodovým sorbetem - postup přípravy
Dezert, který je křupavý i jemný zároveň. Chcete-li překvapit svého partnera a vyjádřit mu veškerou lásku, připravte mu na Valentýna tyto jedinečné pusinky. Uvidíte, že budou nejen krásné, ale také velmi chutné a vytvoříte doma krásnou, romantickou atmosféru.
Ingredience
Předtím, než začnete s přípravou, byste si měli připravit nejen všechny ingredience, ale také pomocníky, které budete potřebovat k výrobě této pochoutky. Konkrétně elektrický mixér (ruční nebo robota), cukrářský sáček, pečicí papír a stěrku. Jakmile budete mít vše po ruce, můžete začít s přípravou. Je to velmi jednoduché, takže se nemáte čeho obávat.
Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílky vložte do hluboké mísy a vyšlehejte je na střední rychlost s polovinou cukru (50 g). Jakmile začnou získávat pevnější tvar, přidejte i druhou polovinu cukru a pokračujte ve šlehání. Musíte šlehat, dokud se nevytvoří pevné špičky.
Jakmile to budete mít hotové, naplňte touto směsí cukrářský sáček. Cukrářským sáčkem nakreslete na pečicí papír srdce. Poté pomocí sáčku srdíčka vyplňte, abyste získali celé pusinky ve tvaru srdce.
Až budete mít takto nakreslené všechny pusinky, vložte plech do trouby a pečte při teplotě 120 stupňů po dobu jedné hodiny. Poté je vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Jakmile budou pusinky zcela vychladlé a sorbet (zmrzlina) trochu změkne, můžete dezert poskládat dohromady. Položte na talíř jedno srdíčko, na něj silnou vrstvu sorbetu a druhé srdíčko. Lehce přimáčkněte, ale dávejte dobrý pozor, abyste pusinku nerozlomili. Před konzumací dejte dezert do mrazáku, aby sorbet opět ztuhl. A máte hotovo! Až přijde vaše drahá polovička domů z práce, můžete ji překvapit domácím dezertem, kterým projevíte svou lásku.