Zapečené bramborové lodičky plněné kuřecím masem - postup přípravy
Brambory jsou úžasnou surovinou, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Plněné brambory jsou syté, lahodné a můžete je bez obav naplnit vším, co máte rádi.
Ingredience
Vezměte brambory a oškrábejte je. Poté je rozkrojte podélně na dvě poloviny a každou z nich vydlabejte. Nejlépe to půjde lžící, ale použít můžete to, co vám bude vyhovovat nejvíce. Získáte 10 bramborových lodiček. Až je budete mít takto připravené, vyskládejte všechny na hluboký plech nebo do pekáče.
Do malé misky nalijte rostlinný olej a přidejte sladkou papriku. Promíchejte kuchyňským štětcem a potřete vnitřní stranu každé z lodiček. Potom je lehce osolte. Pekáč vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte po dobu 30 minut. Nyní si připravte veškerou zeleninu.
Nakrájejte si cibuli, různé druhy papriky i kuřecí maso na větší kousky. Nemusíte je dělat nijak malé a krájet vše nadrobno. Záleží ale na velikosti brambor, které jste na recept použili. Máte-li menší brambory, vše nakrájejte na menší kostičky. V pánvi rozehřejte máslo a rostlinný olej. Vložte maso a opékejte po dobu 5 minut. Dva až čtyři stroužky česneku nakrájejte na větší kusy a přidejte k masu. Poté přidejte cibuli a papriky. Vařte 3–5 minut. Okořeňte solí, pepřem, bazalkou a kari.
Následně naplňte brambory připravenou směsí. Připravte omáčku z rajčatové pasty, 2 stroužků česneku, soli a vody. Nalijte omáčku do pekáče pod brambory a vršek brambor zasypejte strouhaným sýrem. Pečte 20–30 minut na 190 stupňů a máte hotovo!