Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mřížkový kakaovo-tvarohový koláč

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Mřížkový kakaovo-tvarohový koláč - postup přípravy

Tento koláč je jeden z nejkrásnějších, které jste kdy viděli, a jeden z nejchutnějších, které jste kdy ochutnali. Je měkký, jemný a zároveň plný příjemných chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a nebudete litovat.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Připravte si hlubokou, velkou mísu. Rozklepněte do ní vejce a důkladně je vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Hmota musí zvětšit objem a bude téměř bílá. Postupně přidávejte olej a pokračujte ve šlehání mixérem při nízké rychlosti. Následně přidejte prosátou mouku, prášek do pečiva a kakao. Všechny tři ingredience prosejte přes síto, abyste zamezili tvorbě hrudek.

2. KROK

Poté ve dvou fázích přidejte suché ingredience do tekuté hmoty a všechno lehce promíchejte silikonovou stěrkou zdola nahoru. Postupujte pomalu a jemně, aby se ingredience spojily, ale nesmíte těsto přešlehat. Dno formy na pečení (o průměru 26 cm) vyložte pečicím papírem a boky vymažte olejem. Poté do formy můžete nalít připravené těsto.

3. KROK

Na tvarohovou směs smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a cukr. Tyčovým mixérem vše vyšlehejte do hladka. Následně přidejte škrob a důkladně promíchejte. Tvarohovou směs přesuňte do cukrářského sáčku nebo pevného plastového sáčku, ustřihněte jeden konec a udělejte na kakaové těsto mřížku z tvarohu. Po upečení bude vypadat jako náplň.

4. KROK

Připravený dezert vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 30 minut v režimu pečení nahoře i dole. Po upečení zkontrolujte těsto pomocí špejle nebo párátka. Nechte ve formě stát ještě 10 minut, poté jej z ní vyjměte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Hotový dezert můžete posypat moučkovým cukrem, nakrájet a podávat. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů