Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevná buchta s tvarohem a meruňkami

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Dvoubarevná buchta s tvarohem a meruňkami - postup přípravy

Je vcelku jedno, jestli čekáte návštěvu nebo chystáte nějakou důležitou sešlost. Tato buchta skvěle poslouží jako elegantní občerstvení, ale využijete ji i na (ne)obyčejnou svačinu. Hlavní je si pochutnat.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Do větší mísy rozklepněte dvě vejce, přidejte moučkový cukr a rozšlehejte. Postupně zašlehejte i olej s mlékem a poté do směsi prosejte kakaový prášek, prášek do pečiva a mouku. Promíchejte stěrkou. Do jiné mísy rozklepněte další dvě vejce a opět je vyšlehejte s moučkovým cukrem a následně s olejem.

2. KROK

Tentokrát do nich ovšem přimíchejte stěrkou crème fraîche a tvaroh. Meruňky nakrájejte na drobnější kostičky. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a naneste na něj většinu kakaového těsta. Na to naneste krém, kousky meruněk a na závěr v pruzích naneste zbytek kakaového těsta s pomocí cukrářského sáčku. Promíchejte špejlí, abyste vytvořili ozdobný vzor, a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 30 minut. Poté můžete ihned podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů