Raffaello řezy - postup přípravy
Raffaello jsou chutné kokosové bonbony s krémem a mandlí uvnitř. Jsou velmi lahodné a bohužel pro spoustu lidí i drahé. Tyto jednoduché řezy připravené ve stylu těchto neodolatelných bonbonků vás však vyjdou mnohem levněji, a tak si na nich budete moci pochutnat o to více. Pro milovníky exotického kokosu jsou jako dělané. Pokud vás tedy honí mlsná, není nic jednoduššího, než se pustit do jejich přípravy.
Těsto
Krém
Ozdoba
Bílky vyšlehejte s cukrem. Kokos smíchejte s moukou a směs postupně vmíchejte do vyšlehaných bílků. Formu na pečení (25 x 35 cm) vyložte pečicím papírem, těsto do ní nalijte a zarovnejte. Vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů péct na 20 až 25 minut. Mezitím si připravte krém. V hrnci dejte vařit 300 ml mléka. Žloutky vyšlehejte s pudinkem, polovinou cukru a zbytkem mléka do hladka, poté vlijte do vařícího se mléka.
Za stálého míchání vařte do zhoustnutí, a jakmile hrnec sundáte ze sporáku, nechte směs vychladnout. Zbytek cukru vyšlehejte s margarínem či máslem do pěny a po lžicích smíchejte s pudinkem. Hotový krém rozetřete rovnoměrně na vychladlé těsto a povrch posypejte kokosovými vločkami, dozdobit můžete mandlemi či Raffaello bonbony. Nechejte v lednici zatuhnout a podávejte, dobrou chuť!