Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Raffaello řezy

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Raffaello řezy - postup přípravy

Raffaello jsou chutné kokosové bonbony s krémem a mandlí uvnitř. Jsou velmi lahodné a bohužel pro spoustu lidí i drahé. Tyto jednoduché řezy připravené ve stylu těchto neodolatelných bonbonků vás však vyjdou mnohem levněji, a tak si na nich budete moci pochutnat o to více. Pro milovníky exotického kokosu jsou jako dělané. Pokud vás tedy honí mlsná, není nic jednoduššího, než se pustit do jejich přípravy.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Ozdoba

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Bílky vyšlehejte s cukrem. Kokos smíchejte s moukou a směs postupně vmíchejte do vyšlehaných bílků. Formu na pečení (25 x 35 cm) vyložte pečicím papírem, těsto do ní nalijte a zarovnejte. Vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů péct na 20 až 25 minut. Mezitím si připravte krém. V hrnci dejte vařit 300 ml mléka. Žloutky vyšlehejte s pudinkem, polovinou cukru a zbytkem mléka do hladka, poté vlijte do vařícího se mléka.

2. KROK

Za stálého míchání vařte do zhoustnutí, a jakmile hrnec sundáte ze sporáku, nechte směs vychladnout. Zbytek cukru vyšlehejte s margarínem či máslem do pěny a po lžicích smíchejte s pudinkem. Hotový krém rozetřete rovnoměrně na vychladlé těsto a povrch posypejte kokosovými vločkami, dozdobit můžete mandlemi či Raffaello bonbony. Nechejte v lednici zatuhnout a podávejte, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů