Vločková polévka se šlehaným vejcem - postup přípravy
Zeleninová polévka s vločkami a rozšlehaným vejcem je velmi chutná, sytá i zdravá. Milují ji všichni, kdo ji ochutnají. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Hanky Petrášové, která ji připravuje se železnou pravidelností na neodbytné žádosti své rodiny. Určitě té vaší udělá stejnou radost. A vás zase potěší rychlost, s jakou tuto polévku připravíte.
Ingredience
Očistěte mrkev, petržel a celer a všechny tři druhy zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle. V rychlovarné konvici dejte vařit vodu. Na másle v kastrůlku opečte nastrouhanou zeleninu a zalijte ji vroucí vodou. Přisypejte vločky a trochu soli a vařte asi 7 minut.
Vajíčko rozšlehejte s trochou mléka a přilijte ho do vroucí polévky. Vše dochuťte solí, pepřem, troškou másla a polévkovým kořením a odstavte hrnec z plotny. Do polévky přidejte nasekané zelené bylinky, přiklopte pokličku, nechte polévku pár minut odpočinout a podávejte.