Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové řezy s ořechovým pudinkovým krémem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Čokoládové řezy s ořechovým pudinkovým krémem - postup přípravy

Elegantní čokoládové řezy podle receptu paní Dagmar Kazdové se hodí na každou oslavu i slavnostní tabuli. Nejsou nijak náročné na přípravu ani suroviny, když si ale dáte trochu práce se zdobením, působí jako luxusní a drahé zákusky.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte máslo a na kousky nalámanou čokoládu. Obojí smíchejte do jednolité konzistence a nechte mírně zchladnout. Vyklepněte šest vajíček a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a zašlehejte vlažnou čokoládu.

2. KROK

Z bílků všlehejte pevný sníh. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a po lžících vmíchávejte do žloutkové směsi střídavě mouku a bílkový sníh. Vypracujte hladké těsto, které rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte ho upéct v rozehřáté troubě při teplotě 180 °C.

3. KROK

Zatímco se těsto peče, připravte krém. Podle návodu připravte z mléka a pudinkového prášku hustý pudink a nechte ho vychladnout. Máslo vyšlehejte do hladkého krému a po lžících k němu zašlehávejte vychladlý pudink a poté namleté ořechy. Podle chuti doslaďte moučkovým cukrem a případně přidejte trochu rumu. Výsledný krém rozetřete na vychlazený korpus a dejte do lednice ztuhnout.

4. KROK

Čokoládu na vaření rozlámejte na kostičky a nechte ji rozehřát spolu s máslem ve vodní lázni či mikrovlnné troubě. Promíchejte obě suroviny do hladké směsi, nalijte ji na povrch vychlazeného krému a rozlijte ji po povrchu nakláněním plechu s dortem. Nakonec vložte dezert zpátky do lednice a nechte ho úplně ztuhnout. Ozdobte jej podle fantazie, třeba trochou krému, lístky z bílé čokolády a kolečkem pomeranče Kumquat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů