Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lehký kuřecí salátek se zeleninou a dresinkem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Lehký kuřecí salátek se zeleninou a dresinkem - postup přípravy

Kuřecí maso se dá připravit na opravdu mnoho způsobů, v létě vám ovšem nejvíce zachutná v podobě lehkého salátku, který vás dokonale osvěží. Navíc je v něm spousta zeleniny, která vám dodá do těla potřebné živiny – to vše dokresluje speciální domácí dresink.

Ingredience pro:
1 porce

Kuřecí maso

Salát

Dresink

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší misky, ve které budete tvořit marinádu, dejte sůl, mletý černý pepř, granulovaný česnek, mletou sladkou papriku a oregano. Přilijte do ní rostlinný olej a vše důkladně promíchejte metličkou. Do vzniklé marinády dejte všechna kuřecí prsa a obalte je v ní. Na pánvi si rozehřejte menší množství rostlinného oleje a marinovaná prsa na něj dejte smažit z obou stran po dobu cca pěti minut, dokud nebudou zcela propečená.

2. KROK

Poté maso nechejte vychladnout a nakrájejte ho na menší kousky. Vložte je do mísy, ve které budete tvořit salát. Řapíkatý celer nakrájejte nadrobno a přidejte ho do mísy. Totéž proveďte i s oloupanou červenou cibulí, zeleným jablkem, jarní cibulkou, čerstvou petrželkou a listovým salátem. Nasekejte nadrobno i mandle a přihoďte je do mísy spolu se sušenými brusinkami.

3. KROK

Nyní můžete vytvořit dresink. Do menší mističky dejte majonézu, řecký bílý jogurt, mletý černý pepř, citronovou šťávu, dijonskou hořčici a vše promíchejte důkladně metličkou. Hotový dresink přilijte do mísy se salátem a finálně vše promíchejte. Poté máte salát hotový a můžete jej podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů