Zeleninová polévka z uzeného vývaru - postup přípravy
Vynikající zeleninovou polévku si můžete uvařit netradičně z uzeného vývaru podle receptu paní Romany Važanské. Více jejích receptů naleznete na https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz/
Na polévku
V hrnci, ve kterém budete vařit polévku, rozpusťte máslo, přidejte mouku a udělejte jíšku. Do ní nalijte studený uzený vývar, ale menší část vývaru si ještě uschovejte. Řádně zamíchejte, aby se jíška rozpustila.
Zeleninu oloupejte a omyjte a pak ji nastrouhejte na jemném struhadle. Vložte ji do hrnce, přidejte vegetu, drcený kmín, nadrobno nasekaný libeček a dle chuti osolte a opepřete. Vařte, dokud nebude zelenina hezky měkká, nezapomeňte občas obsah hrnce zamíchat.
Rozšlehejte žloutky ze dvou vajec a přilijte do nich zbytek studeného uzeného vývaru. Vše znovu prošlehejte, směs za stálého míchání vlijte do vařící polévky a nechte krátce provařit. Poté můžete servírovat.