Snadná mangová zmrzlina - postup přípravy
Domácí zmrzlina může být mnohem lepší než z obchodu, stačí jen vědět, jak na ni a které suroviny budou chutnat nejlépe. Tentokrát si ukážeme zmrzlinu z čerstvého manga.
Ingredience
Do hrnce nalijte mléko, přidejte k němu cukr a směs zahřívejte na středním ohni, dokud nezačne vřít. Dejte pozor, abyste mléko během zahřívání nepřipálili. Pokračujte ve vaření tak dlouho, dokud objem mléka o třetinu nezredukujete a nezískáte husté kondenzované mléko. To odstavte ze sporáku a nechte ho úplně vychladnout.
Oloupejte mango a dužninu nakrájejte na menší kostky. Ty vložte do mixéru a přidejte k němu vychladlé domácí kondenzované mléko a obě přísady rozmixujte do hladké konzistence.
Do čisté misky nalijte plnotučnou smetanu a šlehejte ji 30 sekund, dokud nezačne mírně houstnout. V této fázi do ní přidejte rozmixované mangové pyré s kondenzovaným mlékem. Pokud chcete zmrzlinu sytější a plnější barvy, přidejte do směsi také čtyři nebo pět kapek oranžového potravinářského barviva.
Ručním šlehačem pokračujte ve šlehání, dokud směs nezhoustne a nezíská krémovou texturu. Stěrkou poté směs mírně promíchejte a ještě jednou vyšlehejte, dokud po vytažení metliček nezůstanou na povrchu měkké špičky.
Takto připravenou mangovou směs vlijte do vhodné nádoby, urovnejte povrch do roviny, uzavřete víkem a dejte do mrazáku na 7 až 8 hodin zmrazit. Nyní už stačí lžící na zmrzlinu vytvořit kopečky a servírovat.