Jogurtový koláč s tvarohovou mřížkou - postup přípravy
Tento recept na jogurtový koláč s tvarohem před časem doslova pobláznil svět. Je tak snadný a lahodný, že ho bezpodmínečně musíte vyzkoušet i vy.
Ingredience
Do misky vyklepněte 4 vejce, přidejte k nim špetku soli, 200 g cukru a vše vyšlehejte do světle žluté až bělavé, napěněné konzistence. Přidejte jogurt a pokračujte ve šlehání, dokud jej zcela nezapracujete do směsi. Přes jemné sítko prosejte do mísy s ingrediencemi hladkou mouku spolu s práškem do pečiva a dále šlehejte, dokud nezískáte polotekuté, husté těsto.
Připravte si obdélníkovou formu o rozměrech 27×18 cm, vyložte ji pečicím papírem a vlijte do ní připravené těsto, které uhlaďte do roviny.
Do čisté misky vyklopte tvaroh, přidejte k němu moučkový cukr, jedno vajíčko a vše tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Tvarohovou směs nalijte do zdobicího sáčku a s jeho pomocí vytvořte na povrchu koláče silnou tvarohovou mřížku.
Koláč vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte ho asi 45 minut v závislosti na specifických vlastnostech vaší trouby. Zdali je koláč propečený, zjistěte s pomocí zapíchnuté špejle. Pokud je suchá a bez kousků těsta, můžete jej vytáhnout z trouby a nechat vychladnout. Povrch hotového koláče posypejte moučkovým cukrem, nakrájejte ho na porce a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.
Videopostup krok za krokem