Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtový koláč s tvarohovou mřížkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jogurtový koláč s tvarohovou mřížkou - postup přípravy

Tento recept na jogurtový koláč s tvarohem před časem doslova pobláznil svět. Je tak snadný a lahodný, že ho bezpodmínečně musíte vyzkoušet i vy.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do misky vyklepněte 4 vejce, přidejte k nim špetku soli, 200 g cukru a vše vyšlehejte do světle žluté až bělavé, napěněné konzistence. Přidejte jogurt a pokračujte ve šlehání, dokud jej zcela nezapracujete do směsi. Přes jemné sítko prosejte do mísy s ingrediencemi hladkou mouku spolu s práškem do pečiva a dále šlehejte, dokud nezískáte polotekuté, husté těsto.

Připravte si obdélníkovou formu o rozměrech 27×18 cm, vyložte ji pečicím papírem a vlijte do ní připravené těsto, které uhlaďte do roviny.

2. KROK

Do čisté misky vyklopte tvaroh, přidejte k němu moučkový cukr, jedno vajíčko a vše tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Tvarohovou směs nalijte do zdobicího sáčku a s jeho pomocí vytvořte na povrchu koláče silnou tvarohovou mřížku.

3. KROK

Koláč vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte ho asi 45 minut v závislosti na specifických vlastnostech vaší trouby. Zdali je koláč propečený, zjistěte s pomocí zapíchnuté špejle. Pokud je suchá a bez kousků těsta, můžete jej vytáhnout z trouby a nechat vychladnout. Povrch hotového koláče posypejte moučkovým cukrem, nakrájejte ho na porce a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů