Dva rychlé jablečné koláče - postup přípravy
Pokud máte chuť na jablečný kolář, lze ho připravit během několika minut. Těsto v obou případech připravíte velmi snadno, stačí pak jenom jablka oloupat a nakrájet.
Máslový jablečný koláč
Jablečný koláč se zakysanou smetanou
Máslový jablečný koláč
Do mísy dejte vejce, přisypejte cukr a vyšlehejte do pěny. Pak přilijte vanilkovou esenci a rozpuštěné máslo a opět promixujte. Nakonec přidejte hladkou mouku, prášek do pečiva a vyšlehejte hladké těsto.
Oloupejte jablka, rozkrojte je na čtvrtiny a zbavte je jádřince. Nakonec je nakrájejte na asi 2 milimetry silné plátky. Ty dejte do těsta a promíchejte. Těsto přendejte na plech o rozměrech 30×25 centimetrů vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 30 minut. Před servírováním koláč posypejte moučkovým cukrem.
Jablečný koláč se zakysanou smetanou
Do mísy dejte vejce, přisypejte cukr a vyšlehejte do pěny. Pak přilijte rozpuštěné máslo a opět promixujte, poté dodejte zakysanou smetanu a vše prošlehejte. Nakonec přidejte hladkou mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr a vyšlehejte hladké těsto.
Oloupejte jablka, rozkrojte je na čtvrtiny a zbavte je jádřince. Nakonec je nakrájejte na asi 2 milimetry silné plátky. Ty dejte do těsta a promíchejte. Těsto přendejte na plech o rozměrech 24×24 centimetrů vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 20 minut. Před servírováním koláč posypejte moučkovým cukrem.