Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaové kuličky ze Salka

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kakaové kuličky ze Salka - postup přípravy

Velmi jednoduchým způsobem můžete na Vánoce vyrobit chutné kakaové kuličky. Potřebujete na ně pouze čtyři suroviny.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Slazené kondenzované mléko nalijte do rendlíku. Přidejte 4 lžíce kakaa a míchejte tak dlouho, dokud se všechen prášek nerozpustí. Přidejte špetku soli. Pak dejte rendlík na kamna a začněte vařit. Neustále míchejte ze všech míst rendlíku, směs se nesmí připálit.

2. KROK

Až bude mléko teplé, přidejte k němu lžíci másla a dál směs vařte, abyste vše zredukovali do konzistence, kdy mléko jen pomalu stéká. Pak sundejte rendlík z kamen. Vyložte krabičku potravinářskou fólií a směs nalijte dovnitř. Pak přikryjte její povrch fólií, aby se nevytvořil škraloup, a dejte krabičku minimálně na hodinu do lednice. Směs musí dobře vychladnout.

3. KROK

Ztuhlou hmotu vybalte a nakrájejte ji na asi 15 gramů velké kostičky. Poté z nich udělejte kuličky nebo podobný tvar. Na závěr je všechny obalte v kakau a můžete servírovat.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů