Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový koláč s mletým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bramborový koláč s mletým masem - postup přípravy

Z mletého masa a brambor nemusíte dělat karbanátky nebo sekanou s bramborem, ale lze si zajímavým způsobem upéci velice chutný bramborový masový koláč.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na kusy a dejte vařit do osolené vody doměkka. Mleté maso s trochou olivového oleje dejte na pánev, dle chuti ho osolte a opepřete a dejte smažit, aby se propeklo. Pak k němu přilijte víno, přiklopte pánev pokličkou a nechte šťávu zredukovat.

2. KROK

Brambory slijte, přidejte k nim máslo a rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Pak k němu přimíchejte mléko, abyste získali hustší kaši. Polovinu jí dejte do zapékací mísy. Na ni rozložte trochu rajčatové omáčky, na to pak maso, ze kterého za pomoci papírové utěrky odstraňte šťávu a tuk. Vše završte vrstvou bramborové kaše.

3. KROK

Na vrch pak nasypejte strouhaný sýr a kostičky šunky, slaniny nebo podobné uzeniny. Zapékací mísu vložte do trouby předehřáté na maximum (ideálně až 250°C) a pečte asi 15 minut.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů