Čokorumová buchta - postup přípravy
Pro milovníky čokoládových dezertů s rumem je tu opravdová bomba. Čokorumová buchta na plech podle receptu od paní Andy Březinové je velmi rychlá, snadná i levná a chutná fenomenálně.
Ingredience
Polohrubou mouku smíchejte s kakaem a práškem do pečiva. Do misky vyklepněte dvě vajíčka, vyšlehejte je spolu s cukrem do pěny a po dílech do směsi zapracujte směs suchých ingrediencí. Nakonec do ní zašlehejte mléko.
Vzniklé těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem, urovnejte ho do roviny a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 20 až 30 minut, podle vlastností vaší trouby (propečení zkontrolujte zapíchnutou špejlí).
Po dopečení potřete povrch ještě horkého koláče rumem, aby byl vláčný. Ve vodní lázni rozpusťte na kousky nalámanou čokoládu a vmíchejte do ní kapku rumu. Touto polevou potřete celý povrch koláče, ozdobte ho čokoládovou posypkou (případně jinak dle své fantazie a chuti), nechte buchtu vychladnout a podávejte.