Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomerančový pudink v kokosu

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Pomerančový pudink v kokosu - postup přípravy

Pokud toužíte po originálním, ale jednoduchém a rychlém dezertu, připravte si pár pomerančů, které vám poslouží jako jeho základ. Výsledek díky nim navíc bude příjemně svěží a sladký, není tak potřeba do něj přidávat příliš mnoho cukru.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Z pomerančů vymačkejte šťávu, nalijte ji do hrnce, přidejte cukr a kukuřičný škrob a promíchejte. Pak směs za stálého míchání vařte, dokud nevznikne hustý pudink. Do něho ještě dejte rozpustit trochu másla.

2. KROK

Vymažte skleničky máslem a nalijte do nich směs. Zakryjte je fólií a dejte na 2 hodiny do lednice. Pak ztuhlou směs vyklepněte, obalte ji ve strouhaném kokosu a nakrájejte na kolečka asi 1,5 centimetru silná. V místě řezu je také obalte v kokosu a servírujte.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů