Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hermelínový salát se zeleninou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Hermelínový salát se zeleninou - postup přípravy

Domácí hermelínový salát podle receptu od paní Romany Staňové je chutnou alternativou k produktům kupovaným v lahůdkách. Je neuvěřitelně lahodný a čerstvá zelenina ve složení vytváří příjemně svěží a křupavý chuťový kontrast, který oceníte při běžné večeři, ale i při slavnostnějších příležitostech – je totiž skvělý na chlebíčky a jednohubky.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vajíčka nechte vařit v hrnci s vodou od bodu varu asi 10 minut, aby žloutek úplně ztuhl. Poté je zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na kostičky, případně nahrubo nastrouhejte.

2. KROK

Hermelíny nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte je ke strouhaným vajíčkům natvrdo. Pórek, ředkvičku a zelenou papriku nakrájejte nadrobno a vše smíchejte dohromady.

3. KROK

Směs osolte a opepřete, přidejte trochu tatarské omáčky, majonézy nebo zakysané smetany a pečlivě promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Hotový salát podávejte s čerstvým či opečeným pečivem, případně jej použijte jako pomazánku na obložené chlebíčky či jednohubky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů