Cibulové karbanátky podle sovětského receptu - postup přípravy
Pokud nemáte doma maso, ale zato dost cibule, můžete vyzkoušet recept na karbanátky, ve kterém tvoří jejich základ. Jedná se o recept, který byl oblíbený v Sovětském svazu.
Ingredience
Nakrájejte cibuli na malé kostičky. Dejte ji do mísy, přidejte krupici, vejce, česnek a dle chuti osolte a opepřete. Dobře promíchejte a nechte směs asi 10 minut stát, aby se uležela.
Na pánvi rozpalte trochu oleje, udělejte ze směsi malé placičky a ty z obou stran usmažte do zlatova. Poté na vedlejší plotýnku postavte druhou pánev, nalijte do ní rajčatovou šťávu a asi 3 až 4 minuty ji nechte probublávat. Jakmile jsou placičky hotové, dejte je všechny do pánve, zalijte je rajčatovou šťávou a duste pod poklicí asi 10 až 15 minut. Poté servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.