Nadýchaná kefírová bublanina s třešněmi - postup přípravy
Pokud toužíte po nádherně nadýchané bublanině, ale stále jste nepřišli na to, jak toho dosáhnout, vyzkoušejte ji upéct z tohoto kefírového těsta. Je krásně vzdušná a jemná jako peříčko.
Ingredience
Dejte do mísy vejce a cukr a vyšlehejte je do pěny. Pak zašlehejte olej a kefír. Smíchejte prášek do pečiva s moukou, prosejte je do mísy a vymíchejte tekuté těsto.
Dno dortové formu o průměru 21 centimetrů vyložte pečicím papírem, potřete ho olejem a stěny namažte máslem. Poté do ní nalijte připravené těsto. Navrch rozložte vypeckované třešně nebo višně a vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Bublaninu pečte 40 až 50 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Před podáváním moučník poprašte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.