Špenátová polévka s brokolicí a bramborem - postup přípravy
Dobrá polévka je základem každého poctivého oběda. Vyzkoušejte špenátovou s brokolicí podle receptu od paní Andy Březinové.
Ingredience
Jarní cibulku a česnek očistěte a obojí nasekejte nadrobno. V hrnci rozehřejte kousek másla a nechte na něm osmahnout cibulku s česnekem dorůžova. Přidejte opraný a okapaný baby špenát a pár hlaviček brokolice.
Brambory oloupejte, nakrájejte je na kostičky a přihoďte je do hrnce k ostatní zelenině. Nechte je trochu osmažit a vše zalijte vodou nebo vývarem. Přidejte trochu soli a pepře, přiklopte hrnec pokličkou a vařte, dokud brambory i brokolice nezměknou.
Když je zelenina měkká, rozmixujte ji tyčovým mixérem dohladka. Na závěr přilijte smetanu, nechte ještě minutku provařit, podle chuti dosolte a dopepřete a podávejte. Polévku můžete na talíři ozdobit kopečkem zakysané smetany a trochou čerstvě nasekaných čerstvých bylinek.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.