Hovězí vývar z kostí - postup přípravy
Pokud vás zasáhne chřipka, covid nebo jiný bacil, anebo se potřebujete zbavit ranní kocoviny, není nic lepšího než pořádně silná hovězí polévka z kostí. Vyzkoušejte osvědčený recept z tlakového hrnce podle paní Andy Březinové.
Ingredience
Do tlakového hrnce dejte hovězí kosti, očištěnou mrkev, celer, dva stroužky česneku, celou cibuli i se žlutými slupkami a rozpůlenou jarní cibulku. Přihoďte bobkový list, nové koření, sůl a pepř a vše zalijte studenou vodou. Hrnec postavte na sporák a nechte na mírném ohni vařit nejméně 2 až 3 hodin, klidně ale i déle.
Po dovaření vývar slijte přes sítko. Z kostí oberte maso a morek, nakrájejte je a vraťte zpátky do vývaru. Pokrájejte také uvařenou zeleninu, přidejte nudle a polévku přiveďte opět k varu.
Dochuťte ji podle svého vkusu solí, případně dalším kořením, a vařte, dokud nejsou nudle hotové. Pak už ji jen rozdělte do talířů a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.