Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polská zelňačka se zeleninou a klobásou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Polská zelňačka se zeleninou a klobásou - postup přípravy

Netradiční polévku z kyselého zelí si lze uvařit podle polského receptu. Mnohé ingredience jsou v ní podobné jako v tradiční české, je však trochu jinak kořeněná a lze ji udělat i pikantní.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte slaninu a dejte ji opéct v hrnci. Poté nakrájejte klobásu na kousky a přidejte ji ke slanině. Smažte vše 5 minut, poté vyndejte slaninu a klobásu z hrnce a odložte je stranou.

2. KROK

Do stejného hrnce dejte kostičky pokrájenou cibuli a orestujte ji na tuku. Jakmile začne sklovatět, přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a na kousky nebo kostičky nakrájený řapíkatý celer, petržel a celer.

3. KROK

Do hrnce pak přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku, kysané zelí, nakrájenou chilli papričku a nasekaný česnek. Vraťte slaninu a klobásku do hrnce a vše osolte podle chuti. Přidejte sušený rozmarýn a několik kousků hřebíčku. Poté vše přikryjte poklicí a nechte dusit na mírném plameni cca 10 minut.

4. KROK

Mezitím si nakrájejte brambory na kostičky. Přidejte je do hrnce a vše zalijte vývarem (pokud ho nemáte, můžete použít vodu a kupovaný bujon). Vařte polévku 20 minut, než brambory změknou, a poté podávejte.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Rychlé chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů