Listové mušličky se šlehačkou a ořechy - postup přípravy
Zajímavým, a přitom jednoduchým domácím dezertem jsou mušličky z listového těsta se šlehačkou a ořechy. Jsou tak snadné, že je hravě zvládne i naprostý začátečník.
Ingredience
Rozbalte plát kupovaného listového těsta. Vezměte si větší kruhové vykrajovátko (nejlépe s vlnkovaným okrajem) a z okrajů těsta vykrajujte půlkolečka. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Půlkolečka vypadající jako mušličky potřete mlékem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte těsto zhruba 15 minut. Po vychladnutí půlkolečka, která se během pečení nafouknou, podélně rozpulte.
Do mísy nalijte smetanu ke šlehání, přidejte cukr a vyšlehejte tuhou šlehačku. Dejte ji do cukrářského sáčku a naneste ji na spodní polovinu upečených mušliček. Přidejte půlku vlašského ořechu a přiklopte vrchní částí těsta. Před servírováním dezert posypejte trochou moučkového cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.