Koblížky od babičky s máslem a rumem - postup přípravy
Skvělé koblížky plněné marmeládou lze připravit z těsta, v němž použijete rum a máslo, díky rumu navíc nebudou tolik mastné. Recept po své babičce nám poskytla paní Renata Adámková.
Ingredience
Vlažné mléko, cukr a droždí dejte do mísy a nechte vzejít kvásek. Pak přidejte žloutky, rozpuštěné máslo, rum, mouku, špetku soli a citronovou kůru. Rukou nebo robotem vypracujte hladké nelepivé těsto, přikryjte mísu a nechte ho 45 minut kynout.
Z těsta vyválejte plát silný 5 milimetrů a vykrájejte z něj kolečka. Na jedno dejte trochu libovolné marmelády (výběr je na vás), přiklopte druhým kolečkem a okraje pečlivě spojte. Nechte asi 15 minut kynout.
Rozpalte v rendlíku dostatek oleje, aby v něm koblížky mohly plavat a usmažte je z obou stran asi 3 minuty. Měly by být krásně zlatavé.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.