Chlebová omeleta se sýrem a koprem - postup přípravy
Máte-li doma zbytek staršího chleba, o který již nikdo nestojí, stále jej můžete přetvořit ve vydatné a chutné jídlo, jako je chlebová omeleta se sýrem. Je snadná, rychlá a také levná.
Ingredience
Starý chléb rozlámejte do mísy na menší kousky a nechte ho stranou. V druhé míse metličkou rozmíchejte vejce. Přilijte k nim mléko a společně směs znovu rozmíchejte. Přidejte koření a dle chuti také sůl.
Kopr nasekejte najemno a přidejte ho do směsi spolu s nastrouhaným sýrem feta. Hotovou směs nalijte na rozlámané kousky chleba a vytvořte tak celistvé těsto.
Těsto dejte na tukem vymazanou pánev a úhledně ho vytvarujte po celé ploše pánve. Chlebovou omeletu smažte pod pokličkou zhruba 8–10 minut na mírném ohni.
Po deseti minutách omeletu otočte a smažte dalších pět minut bez pokličky. Navrch omelety nasypte nastrouhaný čedar nebo mozzarellu a pod pokličkou smažte dalších 8–10 minut. Ihned podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.