Smaženky a chleba ve vajíčku - postup přípravy
Smaženky a chleba ve vajíčku jsou dva obdobné recepty, ale existují drobné rozdíly mezi oběma z nich. Pokud toužíte připravit je, jak se sluší a patří, podívejte se na recept, který zveřejnil na serveru Youtube kanál Recepty bez brepty.
Na smaženku
Na chleba ve vajíčku
Jako příloha
Vaječná smaženka
1. Vajíčka vyklepněte do hluboké misky, přidejte k nim pět lžiček strouhanky, podle chuti sůl a pepř a dvě polévkové lžíce smetany. Metličkou vše důkladně prošlehejte.
2. Na sporáku rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje. Když je horká, vlijte do ní naběračku vajíčkové směsi a rozlijte ji po celé ploše pánve. Osmažte ji po obou stranách dozlatova a přeložte ji napůl.
3. Dva krajíce chleba natřete plnotučnou hořčicí. Každý krajíc přiložte na napůl přeloženou smaženku a s jeho pomocí ji sejměte z pánve.
4. Povrch smaženky ozdobte na kolečka pokrájenou červenou cibulí, plátky osolených rajčat, nakládanými okurkami a čerstvou či sterilizovanou červenou paprikou a podávejte.
Chleba ve vajíčku
1. Do misky vyklepněte pět vajíček, osolte je a opepřete a rozšlehejte metličkou dohladka.
2. Krajíce chleba rozpulte a obalte je po obou stranách v rozšlehaných vejcích. Obalujte je pomalu a dbejte na to, aby vajíčka pokrývala kompletně celý jejich povrch, včetně kůrky.
3. V pánvi rozehřejte vrstvu rostlinného oleje a vložte do něj obalené krajíce chleba. Po obou stranách je nechte osmažit dozlatova.
4. Sýr nastrouhejte nahrubo, jarní cibulku nasekejte nadrobno, nakládanou okurku a cherry rajčátka nakrájejte na kolečka. Osmažené krajíce chleba vyskládejte na talíř, potřete je hořčicí nebo kečupem, ozdobte je nakrájenou zeleninou, sýrem, paprikou nebo olivami a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.