Okurkový salát s medem a sójovou omáčkou - postup přípravy
Pokud máte hodně okurek a nechcete dělat klasický okurkový salát, vyzkoušejte tento originální recept. Nálev do něho je sladko-kyselý se sójovou omáčkou a skvěle okořeněný.
Ingredience
Okurky pečlivě omyjte a jen napůl oloupejte. Pak je nakrájejte na asi 1 centimetr silná kolečka a dejte je do mísy. V misce si smíchejte citronovou šťávu, sezamový olej, sójovou omáčku, med, nasekaný česnek a sladkou papriku.
Poznámka: Podle chuti můžete přidat také sezamová semínka, pepř nebo chilli vločky.
Hotový nálev nalijte do mísy na okurky a pečlivě vše promíchejte. Vložte mísu minimálně na půl hodiny do lednice, aby se chutě propojily, a pak můžete salát servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.