Vepřové maso na kedlubnách - postup přípravy
Vepřové na kedlubnách je velmi starý pokrm, které vařívaly už prababičky. Vyzkoušejte ho podle osvědčeného receptu, který jsme získali od paní Marie Kopalové.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na menší kostky, které osolte, opepeřete a okmínujte. Cibuli nasekejte nadrobno a na troše rostlinného oleje ji v hrnci osmahněte dohněda. Přidejte maso, nechte ho zprudka ze všech stran zatáhnout, podlijte ho trochou vody a na mírném až středním ohni jej duste doměkka.
Mezitím očistěte kedlubny a nakrájejte je buďto na kostky, anebo je nastrouhejte. Když je maso téměř hotové, přihoďte k němu kedlubny a nechte je chvíli dusit, aby změkly. V průběhu vaření podle potřeby obsah hrnce čas od času podlijte vodou.
Omáčku podle potřeby zahustěte záklechtkou z hladké mouky a vody a nechte vše ještě 10 minut povařit. Hotové vepřové maso na kedlubnách rozdělte na talíře, doplňte jej vařeným bramborem a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.